Kunst in Ambacht

Op 8 januari 1963 werd Vrije-tijds Academie ” Kunst in Ambacht ” opgericht door Juan Broeders, eigenaar van een trappenfabriek in Tilburg. Als eerste in het land stichtte hij een privé – Academie voor beeldende kunst. Eerst voor zijn medewerkers in Tilburg, daarna ook voor belangstellenden uit de regio Midden- Brabant.

Juan Broeders

Juan Broeders werkend aan de Nachtwacht

Onder professionele leiding van Juan Broeders werden in zijn club de prachtigste houten reliëfs en beelden gerealiseerd. Zelf beeldhouwde hij o.a. levensgrote beelden en ’n reliëf op ware grootte van de Nachtwacht van Rembrandt.

Na zijn overlijden in 1985  kreeg “Kunst in Ambacht” een nieuw onderkomen in Vakschool  Tilburg, Reitse Hoevenstraat 12 te Tilburg. Vanaf 1 oktober 2012 zijn wij verhuisd naar ROC Tilburg Stappegoorweg 183.

De nu ± 20 leden uit midden Brabant zijn zelfstandig op creatieve wijze doorgegaan onder leiding van begeleidende beeldhouwer Ad Brans. Na een stukje basisopleiding voor de beginners zijn de leden vrij om hun eigen richting van beeldhouwen te kiezen, abstract, modern, realistisch of klassiek. En ze worden daarbij naar wens begeleid door Ad. Ook met boetseren dat toch de basis is voor beeldhouwen. De gezellige sfeer en onderlinge ondersteuning geven onze club een uniek karakter waar wij trots op zijn.